Listen to sample
Listen

Prinsessan och de blå jeansen

Prinsessan Märit tycks ha allt en prinsessa kan tänkas önska sig, men ändå känner hon en längtan efter något mer. Det finns så mycket hon skulle vilja göra! Klättra i träd, springa runt och leka, rida på en häst, saker man inte kan göra när man har på sig en massa kjolar som är i
vägen. I hemlighet övertalar Märit hovets sömmerska att sy ett par långbyxor åt henne och så börjar prinsessans hemliga liv. Om nätterna när alla i slottet sover smyger hon sig ut för att upptäcka sitt kungarike och blir snart känd som den mystiske, men vänliga, svarte riddaren!
Men det är inte alla som tycker om den svarte riddaren och prinsessan Märit måste vara försiktig så att hennes hemlighet inte avslöjas... Solveig Olsson-Hultgren föddes i augusti 1958 och växte upp i Blekinge. Hon har en examen inom kulturvetenskap med litteraturkunskap som huvudämne och intresset för litteratur var något som senare skulle påverka hennes yrkesbana. År 2002 debuterade hon med två böckerrnoch har sedan dess skrivit flera böcker för barn och ungdomar. Tidigare arbetade Solveig som folkrörelsearkivchef och studievägledare vid Växjö universitet.
4,51  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date07 Jan 2020
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN audio9788726401271