Read sample
Read

Det nye lederskab

Ole Fogh Kirkeby opsøger i bogen vores vestlige kulturelle og filosofiske baggrund og henter inspiration i kunstens verden for at præsentere læseren for det, der kræves af den leder, der vil tage sin opgave alvorligt. Det handler om at finde ind til den komplicerede og krævende rolle, han skal udfylde i den moderne organisation. For at udfylde rollen - og gøre det godt - må lederen til stadighed reflektere over sin egen praksis og over sit eget liv.

I Det nye lederskab viser Ole Fogh Kirkeby, at de allermest centrale problemer, der har betydning for personligt lederskab og for menneskelige relationer i organisationer, i deres væsen er filosofiske. Vores vestlige kulturelle og filosofiske bagage rummer en lang række væsentlige budskaber, som kan hjælpe lederen til at finde ind i den komplicerede og krævende rolle, han skal udfylde i en moderne organisation.

For at udfylde den rolle - og gøre det godt - må lederen til stadighed reflektere over sin egen praksis og over sit eget liv. Det at være leder forudsætter, at man påtager sig opgaven fuldt og helt og lever for et ideal. Bogen er opbygget i to dele.

Første del tager filosofiens udfordring op og beskriver lederskabets karakter, mens anden del handler om kreativitet. Ikke kreativitet, der har med produkter og tjenester at gøre, men med ledelsesmæssig og organisatorisk nytænkning.

Som et afsæt til at udvikle nye begreber til forståelse af lederskab, trækker bogen paralleller til kunstens verden og viser, hvor de to verdener, kunsten og lederskabet, kan gavne og berige hinanden. Af den idé- og indstillingsudveksling har forfatteren udviklet ti teser om de musikalske sider af projektledelse.

47,81  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages280
Publish date15 Apr 2009
Published byAkademisk Forlag
Languagedan
ISBN print9788775539970
ISBN epub9788750044680