Read sample
Read
Listen to sample
Listen

Mellem hammer og kors

For omkring 1000 år siden blev to kvinder lagt i hver sin grav i Nordjylland. Den ene ved Fyrkat, den anden ved Sebbersund. Den ene tilhørte den sidste generation af asatroende, den anden den første generation af kristne i Danmark. Med udgangspunkt i disse to nordjyske kvinder, som hver har indtaget deres personlige standpunkt i spørgsmålet om tro og sædvaner i den sidste del af vikingetiden, beretter museumsdirektør ved Nordjyllands Historiske Museum, Lars Christian Nørbach, i en ny bog om samfundet, kongemagten og ikke mindst overgangen fra asatro til kristendom i vikingernes Nordjylland.

Mod vikingetidens slutning var en højspændt politisk konflikt under opsejling.

For den danske kongemagt og landet var det et spørgsmål om overlevelse. Man havde i et par århundreder med stigende bekymring kunne følge med i, hvordan de store centraleuropæiske riger underlagde sig mindre kongedømmer og tvangskristnede fyrster og befolkning. Med et stadigt stærkere Tysk-romersk kejserrige lige syd for den danske grænse prægede spørgsmålet om religion derfor mere end nogensinde før den danske kongemagts politiske relationer i midten af 900-tallet.
Bogen er gennemillustreret. Lars Christian Nørbach (f. 1964) er museumsdirektør på Nordjyllands Historiske Museum. Han er uddannet cand.phil. i forhistorisk arkæologi fra Aarhus Universitet i 1992 og efterfølgende ph.d. fra Aarhus Universitet i 1999.
6,31  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages128 Sider
Publish date21 Feb 2020
Published bySAGA Egmont
Languagedan
ISBN epub9788726316544
ISBN audio9788770307253