Read sample
Read

En dagdriverskas anteckningar

I denna samling noveller av författaren Agnes von Krusenstjerna får vi ta del av olycklig kärlek, sorgen efter att ha förlorat sig själv, och längtan till den kärlek som varit så nära men som man aldrig kan få. Från flickors konversationer i mörka hörn i vackert upplysta balsalar, till de hemligheter man bara berättar i tryggheten av en doktors mottagning. Agnes von Krusentjerna fångar det tidiga tjugotalets optimism, och de ärr som de första världskriget lämnade efter sig i dessa berättelser.

"Du, säger hon. Jag ger dig en dag. Jag kan inte bli din. Du vet, vad som binder mig. Jag har skyldigheter mot en annan; du känner vem. Jag måste inlösa min skuld. Men en dag: jag tror ej det vore synd. Jag river helt enkelt lös ett blad ur dagboken. Den dagen skall för andra inte finnas till. Den blir vår dag."
Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) var en svensk författare. Hennes författarskap är på flera sätt unikt, framförallt på grund av hennes skildringar av kvinnlig sexualitet och psykisk ohälsa under de första årtiondena under 1900-talet. von Krusenstjernas böcker är ständigt aktuella, och har hyllats av läsare i olika tider.
6,31  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages382 Sider
Publish date04 Dec 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726328981