Politik i det moderne samfund

Politik er et samfundsfænomen, der berører alle, fra vugge til grav. Det er samtidig et fænomen, der ofte sår splid blandt borgerne. Skal ejendomsskatterne hæves? Giver ytringsfrihed ret til at kritisere religiøse anskuelser? Nogle vil mene ja, andre nej. Alligevel går udviklingen ikke i stå. Politik er også et håndværk - en ledelseskunst, der vedrører eliters evne til at træffe rimelige og effektive beslutninger. Politik angår i videre forstand forholdet mellem befolkningens og eliternes syn på samfundets indretning og udvikling.

Politik i det moderne samfund behandler ældre og nyere teoretiske opfattelser af, hvad politik er, og hvordan politiske fænomener bør undersøges. Bogen omhandler amerikansk systemanalyse, marxistisk stats- og klasseteori, skillelinjeteori, diskursanalyse, nyinstitutionel teori og Jürgen Habermas´ teori om den borgerlige offentlighed. Alle retninger fremhæver vigtige sider af den politiske virkelighed, men de fleste forsømmer institutionelle aspekter. Forfatteren formulerer en ny definition af politik, der retter op på denne svaghed. Samlet tilbydes forskere og studerende en let tilgængelig og bred drøftelse af statskundskabens kerneområde.
Jens Peter Frølund Thomsen er lektor i komparativ politik ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. Han er forfatter til en række bøger og artikler om politisk teori og aktuelle samfundsforhold. Har senest udgivet bogen Konflikten om de nye danskere (2006).
27,07  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages170
Publish date05 Aug 2008
Published byAkademisk Forlag
Languagedan
ISBN print9788750039884