Kongens køtere Bind 2 (PB)

Denne bog indeholder de fire sidste titler i Martin Jensens anmelderroste Kong Knud-serie.

I året 1018 sidder Knud den Store solidt på magten. Han regerer over indfødte englændere og de danske tilflyttere, som fulgte i kølvandet på vikingerne, og hjemme i Danmark er der også noget på færde.

Winston er illuminator, Halfdan er falleret stormand, og ad uransagelige veje ender de som sporhunde for kongen. De tager sig af storpolitiske opgaver, når det er påkrævet, og de opstøver forklaringer på de kriminelle handlinger, som det ikke skorter på i vikingekongens England.

Inde længe slutter krokonen Alfilda sig til kobbelet, og det umage trekløver følger færten af den ene sag efter den anden i årenes løb. Det kan ikke undgå at forandre dem som mennesker – eller som kongens køtere.

‘Kongens køtere Bind 2’ indeholder:
‘Den tredje mønt’
‘Sværdets bid’
‘Ærens åg’
‘Kongens thegn’


Pressen skrev …

om ‘Den tredje mønt’:
"Således leverer Martin Jensen denne gang et solidt krimiplot, gennemspiller et interessant tema om tillid og svigt og får tilført sin helt overbevisende psykologisk dybde."
Fyens Stiftstidende

"Den drevne forfatter Martin Jensen har skaffet sig et imponerende overblik over Englands historie og de regionale magtkampe og konspirationer i det løst sammenføjede rige her omkring 1017-1018, og han rammer præcist det let arkaiserede sprog, der gør samtidens tankegang troværdig."
Berlingske

om ‘Sværdets bid’:
"Det er et brag af en slutning på denne flot komponerede historie om, hvor hurtigt ens moralske selvbillede kan forrykke sig."
Fyens Stiftstidende

"Det er både hamrende spændende og dybt interessant at dykke ned i en tid og et landskab, som de færreste har noget kendskab til. Martin Jensen sandsynliggør, at sådan var det. [...] Martin Jensen er en dreven fortæller. Handlingen driver raskt afsted. Og sproget funkler. [...] Det er ærtehærke god og oplysende underholdning.
Politiken

om ‘Ærens åg’:
"At der kan sidde en forfatter med sin viden om nutidens stress og jag og alligevel formå at skrive så minimalistisk og adstadigt som en runeindskrift, er en bedrift, og jeg kan anbefale krimifans og historieinteresserede at give Martin Jensens fine bøger en chance."
Weekendavisen

"Martin Jensen fortæller, så englene (og sværdet) synger. Hans sprog har været igennem historiens sproglige kværn. […] Og så denne sans for menneskelig adfærd, som måske netop kan sættes skarpt op i en tid, hvor ære, ordholdenhed og det modsatte er så let at aflæse."
Politiken

om ‘Kongens thegn’:
"Sproget blomstrer som altid med de vidunderligste fortidsord, som funkler og ligger godt i munden."
Politiken

"Hvad der straks fanger én, er det magtspil, der udfolder sig i Martin Jensens bøger fra vikingekongen Knud den Stores tid (995-1035). Selvfølgelig dét mellem konge og jarler og stormænd, men også dagligdagens, for dengang kendte hver enkelt sin plads i samfundshierarkiet, og alle vogtede nidkært over, at de fik den respekt, der tilkom dem."
Weekendavisen
12,27  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages763
Publish date16 Mar 2020
Published byKlim
Languagedan
ISBN print9788772042114