Efterfølgelse af Krist

Den her oversatte mystiske traktat, hvis forfatter er ukendt, har gennem århund­re­der­ne været udgivet under forskellige titler, bl.a. Eyn deutsch Theologia, Theologia Germanica, The Book of the Perfect Life, En ädel liten bok og Der Franckforter. I nærværende oversættelse har skriftet fået titlen Efterfølgelse af Krist. Vær­ket må ej forveksles med Thomas à Kempis’ velkendte værk med en lignende titel; de to skrifter har dog det til fælles, at de kredser om den samme kristne kerneopgave: at leve med Kristus som forbillede.  

Martin Luther udgav som den første skriftet i 1516/1518, der indtil da i knap hundrede år var blevet overleveret i hånd­skriftlig form. Efterføl­gelse af Krist har siden spillet en væsentlig rolle i teologisk tænkning, ikke mindst i den prote­stan­tiske verden. Siden Luthers førsteudgave har værket været udgivet 200 gange og inspi­re­ret tænkere af mange slags, bl.a. teologen Johann Arndt, filosoffen Arthur Schopenhauer samt kritikeren og apologeten C.S. Lewis.  

Denne oversættelse er den første, der bygger på en kritisk undersøgelse af den samlede tekstoverlevering. Forordet skrevet af litteraturforsker Karin Wolgast og den teologiske indføring ved pastor Jørgen Sejergaard låser teksten op for nutidens læsere og forklarer, hvad vi kan bruge den gamle lekture til i dag, mens oversætterne oplyser om bl.a. værkets overlevering og tidligere fordanskninger.

29,22  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages188
Publish date09 Feb 2020
Published bySvælg
Languagedan
ISBN print9788799978526