Pædagogers kompetencer

mellem etik, dannelse, relationer og metodologi

Pædagogers kompetencer er et bud på, hvad pædagoger bør vide og kunne i dag og i fremtiden.Hvilke kompetencer er der brug for i en stadig mere kompleks og digitaliseret institutionsverden? Og hvordan bygger man i praksis videre på forskningsbaseret viden, og hvordan skaber man vedkommende udviklings- og læringsmiljøer for børn og unge?

Forfattergruppen består af fremtrædende forskere, undervisere og fagfolk, som ud fra hver deres vinkel byder på både teoretiske overvejelser og inspiration til udvikling af en kompetent praksis.

Fælles for bidragene er, at de placerer sig i et pædagogisk univers, der tager afsæt i et kompetencefelt med fire pædagogiske verdenshjørner - etik, dannelse, relationer og metodologi. Det er nødvendigt at beskæftige sig aktivt med dem alle for at skabe et trygt og stimulerende miljø, hvor pædagoger hver for sig og sammen kan udfolde deres kompetencer som fagpersoner.

Målet med antologien er ikke at levere en færdig opskrift på, hvordan man skal gribe den pædagogiske udfordring an. Kompetencer bør konstant være i bevægelse og udfordres af erfaringer samt input fra ny forskning. Antologiens ærinde er at give et solidt grundlag for at skabe en bevidst pædagogisk indstilling, der favner de helt centrale temaer på den professionelle dagsorden.

45,28  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages448
Publish date17 May 2020
Published byAkademisk Forlag
Languagedan
ISBN print9788750054436