About the author

Eugene Thacker is an author and Professor at The New School in New York City. His writing is often associated with the philosophy of nihilism and pessimism. Thacker's most recent books are the Horror of Philosophy series (including the book In the Dust of This Planet) and Infinite Resignation. He received his Bachelor's degree from the University of Washington, and a PhD in Comparative Literature from Rutgers University.

I denne planets støv

Filosofiens horror

Verden er i stigende grad utænkelig – en verden med globale katastrofer, nye pandemier, tektoniske skift, mærkeligt vejr, oliedækkede havflader og den dunkle og konstant lurende trussel om udryddelse. Trods vores dagligdags bekymringer, behov og ønsker bliver det stadig sværere at forstå den verden, vi lever i og er del af. At stå over for denne tanke er at stå over for en absolut grænse for vores evne til i det hele taget at få en fyldestgørende forståelse af verden.

 

Sådan indleder Eugene Thacker I denne planets støv – der netop undersøger den menneskelige tankes grænse; hvordan tænker vi det utænkelige? Gennem dæmonologi, okkultisme, mystik og genren overnaturlig horror samt filosofisk nihilisme og pessimisme undersøger Thacker filosofiens rædsel: At vi mennesker lever på et støvkorn i et uendeligt kosmos, på en planet uden mening og i en verden, der dybest set er indifferent i forhold til menneskets behov, håb og kampe.

 

Eugene Thacker er filosof, digter og professor i mediestudier ved The New School i New York. Han kaldes kosmisk pessimist og hans arbejde kan associeres med den spekulative realisme.

20,13  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages186
Publish date20 May 2020
Published byForlaget Mindspace
Languagedan
ISBN print9788793535565