Read sample
Read

Den finske sømand og andre udvalgte noveller

"Da hun skulle i stadsen, mærkede hun, at hun var ved at være fuld. Det var knapperne, der skulle knappes, skulderstropperne, og hun dinglede lidt. Men de høje hæle gav hende mod. Fyrenes navne kom i en flot trille. Hun så dem for sig, en for en, muligheder. – Kvittevittevitbombom. – Når man er ung og forelsket. – Dumdadej."

Selvom Oda ikke er ung længere og mest bare er forelsket i hvem hun lige kan få fat i den aften, er hun i højt humør, da hun cykler ind til kroen i regn og rusk. Men Oda er en gammel kending på kroen, og der er ingen, der gider danse med den berusede, gamle dame, der selv er i højt humør. På vejen hjem tager aftenen imidlertid en uventet og magisk drejning for den lystige drukkenbolt.

"Ingen anden dansk forfatter har som Jørgen Gustava Brandt sit eget univers."
– Jens Kistrup, Berlingske Tidende

"Hans stilistiske myndighet er suverén og absolutt – altså dristig ... Aktuell i egentlig forstand, på liv og død engagert."
– Johan Borgen, Verdens Gang, Oslo Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.
6,31  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages148 Sider
Publish date10 Jun 2020
Published bySAGA Egmont
Languagedan
ISBN epub9788726465990