Listen to sample
Listen

Nordkorea - Myte og virkelighed

Nordkorea er verdens mest lukkede land. Alligevel har de fleste af os en opfattelse af landet, dets befolkning og dets regime. Men holder vores opfattelser?
Nordkoreas placering i centrum af verdenspolitikken, de seneste års stridigheder om landets kernevåbenprogram – og sikkerhedssituationen såvel på den koreanske halvø som globalt – gør det vigtigere end nogensinde at få mere viden om det lukkede land.
Det er uhyre svært at skelne mellem fakta og fiktion. Siden den kolde krig har Nordkorea fremstået som sindbilledet på en dystopisk samfundsorden. Selv Irak og Libyen – inden diktatorernes fald – opfattes som bedre regimer end Nordkorea.
Denne bog giver et mere nuanceret billede af eremitstaten. Loretta Napoleoni forsøger at forstå Nordkorea indefra. Hun har interviewet nordkoreanere og folk, som har boet i landet gennem flere år. Gennem udforskning af naturen, Nordkoreas kulturelle arv og politiske system, tegner bogen et billede af et land, hvis selvbillede radikalt adskiller sig fra omverdenens. Loretta Napoleoni er italiensk økonom, journalist og forfatter til flere bøger. Hun er ekspert i den globale terroristøkonomi og finansieringen af terrorismenetværk. Hun er rådgiver for mange regeringer og internationale organisationer i spørgsmål om terrorisme og pengehvidvaskning. På dansk er tidligere udkommet bøgerne "Islamisk stat" og "Menneskekøbmænd" (om gidseltagning og menneskesmugling som milliardindustri).
8,89  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date11 Jun 2020
Languagedan
ISBN audio9788726431773