Den poetiske Edda

Digtene i Den poetiske Edda er vores vigtigste kilde til Nordens gamle guder og helte. I samlingens første del gælder det de nordiske guder og deres mest hellige, mest groteske og mest komiske bedrifter, som for eksempel Odins søgen efter visdom, Tors kamp mod jætterne og Frejs kærlighedseventyr. Samlingen indledes med Vølvens spådom, også kaldet Nordens mest berømte digt. I anden del kredser digtene om den navnkundige Sigurd Fafnersbane, der dræber den ildspyende drage Fafner, men siden bliver offer for intrigerne mellem de flamboyante og viljestærke kvinder Gudrun og Brynhild.

"Den nye statelige udgave af Den poetiske Edda er oversat i et sprog og sat i et format, som gør det oplagt at sætte sig i en stol og læse den som ét langt portræt af en tid og dens sind."
Thomas Bredsdorff, Politiken

"At denne nu leveres så professionelt og poetisk smukt, betyder, at danske læsere måske for første gang nogensinde får mulighed for at tilgå Edda som det, denne verdenslitterært set fuldkommen enestående samling af ældgamle strofer er, nemlig spillevende digtekunst."
Erik Skyum-Nielsen, Information

"Brutaliteten, hårdheden, men også det poetiske og det mundhuggende gør eddaerne læseværdige. Og selv om det kan lyde som et mandigt univers, så er der altså også mange af digtene, som har kvindelige fortællere og ikke mindst synsvinkler. Så man kan roligt læse højt for sine døtre også."
Kristian Ditlev Jensen, Weekendavisen

21,81  EUR
Buy printed book
 
Edition2
Printed pages575
Publish date20 Mar 2020
Published byU Press
Languagedan
ISBN print9788793060944