Read sample
Read

Klimakløgtigt kagekalas

Et program som Den store bagedyst lægger gadern seerne nøjes ikke kun med at se deltagerne svede over kagedejen, de kaster sig også selv over den søde kunst. Specialbutikker dukker op alle vegne med eksotiske ingredienser og avancerede køkkenredskaber til alverdens kager. De små hjem flyder over med fondant, silikoneforme og kandiserede blomster. 

Med dette følger desværre er ret stort madspild. Rester, kagekanter og halvfyldte poser og bøtter med særlige ingredienser, som aldrig bliver brugt igen. Vi smider mere end 700.000 tons mad ud hvert år, svarende til hver femte indkøbsvogn. CO2-bidraget fra søde sager, snacks og diverse drikkevarer er det samme som vores CO2-bidrag fra rødt kød. 

Alt dette har fået Jasmin Gabay til at tænke over, hvad vi mon kan gøre for at mindske CO2-udledningen og passe bedre på vores jord, uden at vi skal give afkald på alt for meget af det gode. Kimen til denne bog blev for alvor lagt, da hun i foråret var ambassadør for Folkekirkens Nødhjælps madspildskampagne og fik til opgave at skabe kage- og dessertopskrifter ud fra et miljøhensyn. Bogens mission er således at gøre bæredygtighed tilgængeligt for alle og lokke flere i køkkenet med sjove og nemme opskrifter. 

Opskrifterne er opdelt i forskellige kategorier, fx "Den med gule mærker", hvor der er taget udgangspunkt i supermarkedets ingredienser med datomærkning. Det er ofte de samme varer, som ender med de gule mærkater. Mange af dem er vældig gode til bagning, og på den måde kan man både være med til at mindske madspild og spare penge. Jasmin har også været en tur bagerst i sit køkkenskab og fundet ud af, hvilke poser der står længst tid ubrugt. Det er der kommet nogle sjove, men utroligt velsmagende kager ud af. For velsmag er stadig det vigtigste, når vi bager!

Opskrifter er inddelt efter årets 12 måneder med fokus på årstiderne og de forskellige frugter og bær, der er i sæson. 

Udgives af OP Publish i samarbejde med Muusmann Forlag. 

Om forfatteren
Jasmin Gabay blev landskendt da hun nåede finalen i Den Store Bagedyst i 2018, hvor hendes farverige figur og legende tilgang til kagebageriet vandt seernes hjerter. Jasmin har et ønske om at gøre klimavenlige opskrifter mere jordnære. Kager skal være lette og sjove at lave, samtidig med at de gør ngoet godt for både pengepungen og planeten. 

20,06  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages161
Publish date21 May 2020
Languagedan
ISBN print9788793951136
ISBN epub9788794086165