Lederen som aktionsforsker

organisationsforandring, udvikling og forskning

Organisationer bliver mere velfungerende og bæredygtige, når de ansatte inddrages aktivt som kompetente bidragydere i forandringsprocessen. Ledelse handler i dag ikke blot om at bedrive driftsledelse, men i høj grad om at facilitere vellykkede forandringsprocesser. 

Lederen som aktionsforsker peger på vigtigheden af dialog, anerkendelse og engagement i bestræbelsen på at skabe mening og samskabe bæredygtige løsninger på organisatoriske udfordringer. Det vellykkede aktionsforskningsprojekt kan føre til øget udvikling af organisationens kerneydelser og styrke arbejdsglæden og motivationen hos de ansatte. 

Desuden kan aktionsforskning understøtte udvikling af bæredygtige lærings- og arbejdsfællesskaber i organisationen som helhed. 

Lederen som aktionsforsker viser, hvordan lederen i rollen som aktionsforsker kan inddrage ansatte, brugere, klienter, borgere, kunder og andre relevante interessenter i udviklingen af organisationen. 

Bogen henvender sig til ledere, mellemledere og medarbejdere, der eventuelt er i færd med en efter- eller videreuddannelse, for eksempel en master eller en diplomuddannelse inden for områder som ledelse, organisation eller kommunikation. Bogen er tænkt som en hjælp til ledere, der gerne vil skabe læring, udvikling og forandring i egen organisation på engagerende og inddragende måder.
26,84  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages150
Publish date04 Aug 2020
Published bySamfundslitteratur
Languagedan
ISBN print9788759333181