Read sample
Read

Sigurd Snegl kan mere, end han tror

Et sansemotorisk eventyr

En simpel opskrift på, hvordan man som forælder eller pædagog let kan stimulere børn til moto­risk udviklende, fysisk leg i hverdagen vha. aktiv historiefortælling. 

Børn i 3-6-årsalderen lærer hurtigere gennem leg og fysisk aktivitet. Men nutiden er præget af børn, der ikke bruger deres krop fysisk som tidligere. Resultatet er, at mange børn er motorisk udfordret i hverdagen, hvilket påvirker deres kognitive udvikling og kan give indlæringsproblemer. Følgevirkninger kan være sociale udfordringer og selvværdskomplekser, når disse børn indser, at de ikke kan følge med vennerne. En tidlig indsats er vigtig, og små, simple øvelser i hverdagen kan gøre en kæmpe forskel. 

Bogen er en aktiv historiefortælling, som vha. et appendiks med motoriske øvelser giver en enkel opskrift på, hvordan du som forælder eller pædagog gør det let at hjælpe børnene godt på vej i deres motoriske såvel som psykiske udvikling. Øvelserne kan laves i hjemmet eller i børnehaven, med hele familien, gruppen eller et enkelt barn. Bogens fysiske øvelser styrker kroppens basis for funktionel bevægelse og udvikling, og det psykiske lag giver børnene en bevidsthed om, at ens tilsyneladende svaghed kan være en styrke – og måske netop det, som gør dem til noget særligt.

Sigurd Snegl kan mere, end han tror er historien om sneglen Sigurd, som føler sig fysisk begrænset af sit sneglehus. Da fætter Danny udfordrer ham, bliver han sur og ked af det, og stikker af – ind i skoven. Her møder han en fisk, en sommerfugl, en myre og et pindsvin, som ved første øjekast kan mange ting, Sigurd ikke kan pga. sit sneglehus, men også de har deres begrænsninger grundet deres fysik. Sigurd lærer langsomt, at hans hus slet ikke er så tosset igen, og at det ligefrem kan være til stor nytte i mange situationer. Sigurd vender derfor hjem med opbygget selvværd, og nu vil han gerne lege med fætter Danny. 

Om forfatterne
Bettina Mouritzen Christoffersen er uddannet ergoterapeut og har siden 2003 arbejdet inden for børneområdet. Hun er højt specialiseret i at se børns motoriske udfordringer og har arbejdet med bl.a. motorisk screening af børn i børnehaver samt rådgivning og vejledning af forældre og personale i daginstitutioner. Hun er pt. ansat i børne- og ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark. Ud over arbejdet som ergoterapeut har Bettina taget en uddannelse i skrivekunst netop med det formål at formidle sin faglige viden bredt. 

Mette Mouritzen Kjærgaard er BA i teatervidenskab med fokus på dramapædagogik og dramaturgi og har efterfølgende uddannet sig til Energy Master Practitioner, mindfulness-instruktør og børnesundhedsvejleder. Hun er ejer af virksomheden Familiehuset Stjernestøv, hvor hun underviser børn og familier i legende mindfulness med fokus på at styrke børnene i hverdagen. Hun har tidligere skrevet 4 og instrueret 6 kortfilm samt en dokumentarfilm. Der er både spillefilm og flere bøger på skrivebordet – alle med børnene som målgruppe. 
13,08  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages56
Publish date09 Jul 2020
Published byMuusmann Forlag
Languagedan
ISBN print9788793867994
ISBN epub9788793951730