Introduktion til forvaltningsretten

tekster og opgaver

En introduktion til forvaltningsretten med relevante øvelsesopgaver og lovsamling

Sigtet med denne bog er at give jurastuderende en oversigtlig introduktion til forvaltningsretten, der i begyndelsen kan opleves som et meget stort og uoverskueligt retsområde. Det er håbet, at denne bog kan bidrage til at ”samle trådene”. Bogen er inddelt i 5 kapitler. Kapitel 1 introducerer retsområdets centrale lov, forvaltningsloven, der også indeholder en kort omtale af reglerne om brug af data mv., mens kapitel 2 bygger videre med en overordnet omtale af de såkaldte forvaltningsretlige grundsætninger. De efterfølgende kapitler indeholder forskellige typer af fokusopgaver. Kapitel 3 indeholder opgaver med fokus på de forvaltningsretlige sagsbehandlingsregler, mens temaet for opgaverne i kapitel 4 er hjemmel og prøvelse. Kapitel 5, som også er bogens sidste, indeholder opgaver med blandede problemstillinger. Sidst i bogen er der bilagt en lovsamling.  

Målgruppe

Bogen henvender sig primært til jurastuderende, men er relevant for alle der ønsker en overskuelig og oversigtlig introduktion til forvaltningsretten og mulighed for at arbejde praktisk med forvaltningsretten gennem løsning af bogens mange virkelighedsnære opgaver.  

Om forfatteren

Bogen er skrevet af Jøren Ullits, der er adjunkt i forvaltningsret ved Syddansk Universitet , hvor han endvidere er fagansvarlig for bachelorfaget Forvaltningsret og kandidatfaget Digital forvaltningsret. Han har en juridisk ph.d.-grad fra Københavns Universitet/Center for Informations- og Innovationsret og forsker til daglig i digital forvaltningsret.

34,35  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages158
Publish date21 Aug 2020
Published byKarnov Group
Languagedan
ISBN print9788761942180