Kongelige portrætter i 500 år

500 Years of Royal Portraiture

Danmark er Europas ældste monarki, og lige siden renæssancen, hvor portrætkunsten blev udviklet, har de danske monarker ladet sig afbillede og promovere i et væld af stilarter og materialer.

Kunsthistoriker Thyge Christian Fønss-Lundberg fortæller i bogen her om portrætkunsten og dens mange symboler fra Christian 1. til kronprins Frederik.

Du får eksempler på paradebilleder og rytterportrætter, statuer og kaffestel, mønter og træsnit. Her er værker af blandt andre Hans Holbein, Andy Warhol, Jens Juel og Thomas Kluge, af ukendte bogtrykkere og feterede hofmalere, og fra så forskellige medier som Biblen og Billed-Bladet.

Portrætterne har haft plads i slottenes store sale, de har stået på byernes torve, hængt i skolestuer og private hjem, de er blevet klistret på breve eller delt på sociale medier. Kort sagt: Her er 500 års kongelige portrætter!

Bogen har både dansk og engelsk tekst, så den kan bruges som gavebog og lystlæstning for både danskere og landets mange gæster.

Thyge Christian Fønss-Lundberg er cand.mag. i kunsthistorie, vurderingsmedarbejder hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner og kurator på flere udstillinger om kongelig kunst. Han har skrevet flere bøger og artikler om kongelig kunst og kultur.
30,52  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages200
Publish date27 Aug 2020
Published byFrydenlund
Languagedan
ISBN print9788772162331