Udeskole

TEACHOUT-projektets resultater

Siden årtusindeskiftet har flere og flere elever deltaget i regelmæssig udeundervisning, og den nyeste forskning viser da også, at knapt en femtedel af danske grundskoler har en eller flere klasser, der undervises i udeskoleforløb i naturen, på grønne arealer eller med besøg på kulturinstitutioner – ofte i skolens nærområde.

Bogen beskriver og diskuterer resultater fra de seneste 20 års forskning i udeskole med fokus på det historiske og sundhedsmæssige aspekt. Her præsenteres læseren for ­resultaterne af de hidtil største danske forskningsprojekter i form af TEACHOUT-studiet samt Udvikling af Udeskole.

Bogens sidste del giver læseren mulighed for at vurdere dansk udeskoleforskning i et internationalt perspektiv. Her gennemgås kortfattet tolv landes hidtidige forskning og arbejde med udeundervisning og med en særlig opmærksomhed på skotsk udeundervisning.

Udeskole – TEACHOUT-projektets resultater henvender sig især til skoleledelser, lærere, pædagoger og studerende med interesse for de potentialer, udeskole har, ligesom den bestemt også bør skabe refleksion hos politikere, der beskæftiger sig med spørgsmål om, hvordan grundskolen kan fremme sundhed, trivsel og læring.
38,96  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages231
Publish date14 Sep 2020
Published byFrydenlund
Languagedan
ISBN print9788772162195