Language:
Danish
English
German
All other languages
Format:
Printed book
Pdf
Epub
Audiobook
EngDan
Read

Verdens bedste ideer og et par sygt dårlige

Buy printed book
22,00 USD
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
20,04 USD
I Verdens bedste ideer og et par sygt dårlige bliver du klogere på, hvem der opfandt toiletpapiret, hører om Robert, der tog verdens første selfie, møder danske Louis, der lavede verdens første burger og Ignaz fra Ungarn, der fik den fremragende ide, at læger skal huske at vaske hænder imellem to operationer på hospitalet. 

Robert, Louis og Ignaz er bare nogle af de mange mennesker, der gennem verdenshistorien har fundet på masser af ideer eller opfundet ting, vi efterfølgende har taget for givet. 

I en lang række sjove og ikke mindst sande historier fortæller Jacob Riising om, hvordan ideerne er blevet til. En af dem er historien om Bertha Benz, der uden sin mands viden stjal og viste hele verden hans ”hesteløse køretøj”. Uden Bertha havde vi måske aldrig opdaget, at hendes mand havde opfundet bilen. Du kan også læse historien om den engelske dronnings gudsøn, der som straf ikke måtte forlade sit hus i syv år og derfor opfandt lokummet. 

Det er naturligvis ikke alle ideer, der er lige geniale. Riising vil faktisk gå så langt som til at kalde nogle af dem sygt dårlige, og flere af dem har da også fundet vej til bogen. F.eks. guldfiskelufteren, der skulle gøre det muligt at gå tur med sine fisk, atombomben, der slog over 200.000 uskyldige ihjel – og ikke mindst lektier, der blev opfundet af en sadistisk skolelærer fra Venedig.  

Det utrolige ved alle historierne er, at det ikke engang er løgn.
Read
Edition1
Printed pages192
Publish date2020-Oct-14
Published byPolitikens Forlag
Languagedan
Isbn print9788740064643
Isbn epub9788740066661
Write your own book
Automatic layout. Keep 85% of revenues.
News in your inbox
Subscribe to our newsletter
Subscribe now