Listen to sample
Listen

De døde

Lance Hansen, skovbetjent med norske aner, døjer med samvittighedskvaler efter drabet på en ung norsk turist ved bredden af Lake Superior i USA. Lance er overbevist om, at en ung indianer sidder uskyldig dømt, og at hans egen bror, Andy, er den rigtige morder. Lance forsøger at lade som ingenting, da de to brødre begiver sig ud på deres årlige hjortejagt. Men kan Lance leve med sine formodninger, og ved Andy, at Lance mistænker ham?

Samtidig nærmer en hundrede år gammel mordgåde sig sin opklaring. Hvad skete der egentlig med den forsvundne indianer, medicinmanden Swamper Caribou? Fortalte den femtenårige Thormod, Lances norske forfader, hele sandheden om sin drømmeagtige færd over isen den februarnat i 1892?

Med stor fortælleglæde levendegør Vidar Sundstøl et storslået naturområde i USA’s nordøstlige hjørne – novemberskovens grågrønne lys, lydene af blade, der knaser og isslag, der klirrer, følelsen af jagtens årvågenhed.

Samtidig spindes et net af psykologiske forbindelser, fortid og nutid og sammenvævede familiehistorier – om to brutale drab, indianere og ånder og om vor tids efterkommere af Minnesotas skandinaviske pionerer.
17,91  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date07 Jun 2013
Published byLytteratur
Languagedan
ISBN audio9788771307450