About the author

Sara Ahmed (30 August 1969) is a British-Australian scholar whose area of study includes the intersection of feminist theory, lesbian feminism, queer theory, critical race theory and postcolonialism.

Et ulydigt arkiv

Udvalgte tekster af Sara Ahmed

I Et ulydigt arkiv er syv af Sara Ahmeds artikler fra de sidste 20 år samlet og for første gang udgivet på dansk. Teksterne arbejder med figurer som ’den feministiske glædesdræber’, ’den melankolske immigrant’, ’det egenrådige barn’ og ’den fremmede’ indenfor emner som racisme, feminisme, klagen, m.m. Samlingens tekster skifter kontinuerligt mellem det teoretiske og det hverdagslige; mellem filosofi og popkultur; mellem det strukturelle og personlige erfaringer.

Et ulydigt arkiv indeholder derudover et helt nyt forord dedikeret til denne udgave samt et introducerende forord af lektor Mons Bissenbakker og lektor Michael Nebeling, som viser Ahmeds tænknings relevans i dansk kontekst.

Sara Ahmed (f. 1969) er en pakistansk-britisk-australsk queerfeminist og affektteoretiker, der med sit store forfatterskab har været med til at sætte følelsernes politik på dagsordenen de sidste 20 år. Hun arbejder i et krydsfelt af postkolonial teori, queerteori, kritisk raceteori og feminisme. Inden for disse felter er Ahmed blevet en af de vigtigste samtidige stemmer og er blevet en stor inspiration for akademikere, aktivister og feminister.

Hendes udtryk ’feministisk glædesdræber’, (killjoy) har allerede vundet indpas i det danske sprog. Beskæftiger man sig med anti-racisme, feminisme, mangfoldighed og inklusion eller queerteori er Ahmed ikke til at komme udenom.
24,34  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages208
Publish date19 Oct 2020
Published byForlaget Nemo
Languagedan
ISBN print9788792880215