Read sample
Read

Mennesker på min vej

Spredte erindringer fra Afrika, Indien og Danmark

Mennesker på min vej handler primært om mennesker, forfatteren har mødt og arbejdet sammen med i løbet af ca. 25 års arbejde med dansk ulandsbistand i flere afrikanske lande og i Indien. Her kan du møde: en stolt inder, der sagde nej tak til et amerikansk statsborgerskab, en ”Flying Doctor”, der viste sig at være eftersøgt for krigsforbrydelser, en venlig og beskeden afrikansk præsident og mange flere i en lang række anekdotiske snapshorts af morsomme – men også seriøse og tragiske – oplevelser. De små historier er fortalt med stor økonomi, så man aldrig keder sig. Humoren, uhøjtideligheden og selvironien løber gennem hele bogen, og man føler sig i mægtig godt selskab undervejs.       

Uddrag af bogen 
Han ville godt nok også sige tak, men på en anden måde, end jeg havde forestillet mig. Han stak venstre hånd frem mod mig, mens han med højre hånd holdt fast om venstre håndled. I hånden lå en meget krøllet pengeseddel og et par mønter, som han ville give mig som tak for turen. Fra hans side, var der nok tale om et ret betydeligt beløb – måske de sidste penge han havde. Det var et tydeligt tegn på, hvor meget det betød, at jeg havde standset og taget ham og familien med til sygehuset. Jeg kunne naturligvis ikke tage imod hans penge, og jeg håber så inderligt, at det lykkedes mig – ved hjælp at tegn og fagter – at sige pænt nej tak til hans rørende tilbud. Jeg håber, det lykkedes mig at lade ham beholde både pengene og hans værdighed og menneskelige stolthed.         

Om forfatteren 
Rud Larsen er født og opvokset på Fyn. Uddannet lærer fra Odense Seminarium, men blev tidligt involveret i Danmarks ulandsbistand. Han har været ulandsfrivillig, Danida-rådgiver, chefrådgiver, leder af Mellemfolkeligt frivilligprogram i Zambia og Botswana, Danmarks konsul i Botswana samt fuldmægtig i Danida i Udenrigsministeriet og bistandsråd på ambassaden i Nairobi.
20,12  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages274
Publish date19 Oct 2020
Languagedan
ISBN print9788772372129
ISBN epub9788772373416