Labyrinten

Broerne til verden – Bind 3

Allerede ved udgivelsen af det andet bind i dette syvbindsværk, der nu er under genudgivelse, beskrev den svenske litteraturkritiker Lars Oluf Franzén fra Dagens Nyheter hovedpersonen Jon Bæksgård som en ”Odysseus i vor samtid”. Jon er netop en rejsende – og det ikke blot geografisk. Vi følger ham gennem de sidste næsten halvfjerds års mange politiske systemer i ofte spændingsmættede historier, der myldrer med samtidens kendte figurer. Men vi rejser også med på drømmeagtige eventyr i fortiden, fra stenalderen og op til dag. Med Jon Bæksgård forfølger Dalager store spørgsmål af eksistentiel og moralsk art fra Den Kolde Krig og op til nutidens Amerika under Trump.
”En suite om at være menneske i senmoderniteten på godt og ondt”. Bo Tao Michaelis, Politiken
”Dalagers tankevækkende storværk om Jon og samtiden”. Klaus Rothstein, Weekendavisen
”En triumf for den politiske thriller”. Süddeutsche Zeitung
”Verdenslitteratur ... nogle af de fineste og mest ambitiøse romaner, der kan læses nu". Dagens Nyheter

I LABYRINTEN er vi med Jon i Wien i årene 1993-94 i en betrængt politisk atmosfære, hvor han som New York advokat eftersøger en østrigsk krigsforbryder. Samtidig genser han sin kæreste Sine og opdager, at han har en søn. Der er fyldt med psykologiske vendepunkter, imens romanen bevæger sig gennem Wiens fortid og samtid.
”Fejende og flot fortalt… En medrivende oplevelse”. Mette Winge, Politiken
”En tæt på dagligdags kærlighedshistorie i et spændende og nærmest ubegribeligt stort univers”. Disput Wien.

STIG DALAGER, en af dansk litteraturs mest internationalt udbredte forfattere, udgivet og spillet i 34 lande. I 2005 tildelt den livsvarige ydelse under Statens Kunstfond.

Alle bøger i serien kan læses selvstændigt.
9,82  EUR
Buy printed book
 
Edition3
Printed pages0
Publish date16 Nov 2020
Published byEC Edition
Languagedan
ISBN print9788793783188