Bogen til Kongen

Pressemeddelelse   

”Bogen til Kongen” 

om Fauna Groenlandica, den første bog om grønlandske dyr   

Af Hanne Fabricius   

Red. Klaus Nygaard Naturinstituttet i Grønland 
Bogen er illustreret og på 104 sider 
Udgivet af FabriciusDesign.dk 
www.bogentilkongen.dk                         

Isbjørne, der bruger våben, mystiske kranier, vidunderlige hvalgab og uundværlige sæler, det er nogle af de oplevelser hovedpersonen, Otto Fabricius, møder på sin vej i en ny børnebog: ”Bogen til Kongen”.   

Handlingen følger pionerzoolog Otto Fabricius (1744-1822) fra han som dreng i 1700-taller blev inspireret til at rejse til Grønland, til den endelige udgivelse af den første kortlægning af grønlandske dyr: "Fauna Groenlandica" (Kbh 1780), - et naturvidenskabelige værk, der i mere end 150 år blev væsentligste kilde til beskrivelse af dyrelivet i Arktis, en bog også Charles Darwin havde i sit bibliotek. Af grønlandske venner lærte Otto at sejle i kajak, og sammen lykkedes det vennerne at indsamle viden om over 470 arktiske dyr, hvoraf 130 indtil da var ukendte i Europa.   

Fortællingen bygger på småhistorier fundet i Fauna Groenlandica og etnologisk research af en spændende tid, hvor feltarbejde, antropologi og naturhistorisk kortlægning var nye begreber. 

Bogen er rigt illustreret med fortolkninger af gamle landkort, kobberstik, avisudklip fra samtiden, historiske akvareller og Ottos egne skitser.  

Den er oversat til grønlandsk af Hans A. Lynge og udgives med støtte fra Den Grønlandske Fond.     

Anmeldelser af børnebogen   

Klaus Nygaard, Direktør ved Naturinstituttet i Grønland:   

”I en tidsalder med en voksende forståelse for den smukke og sarte Arktiske natur er historien om supernaturlisten Biskop Otto Fabricius, en stærk historie om menneskets ståsted og påmindelse om vores ansvar overfor vore økosystemer.  Denne komplekse problemstilling leveres i børnehøjde gennem enkle historier og smukke billeder i ”Bogen til Kongen”.   

Professor Morten Meldgaard, tidligere direktør for Københavns Naturhistorisk Museum:   

”Ud fra et pædagogisk synspunkt er grebet med at lade Otto og hans følgesvend – musen Musio – formidle den grønlandske naturhistorie klogt og selvom historien foregår for 250 år siden er den både moderne og aktuel, fordi dyrene og problemstillingerne er de samme, hvilket i øvrigt også gælder fascinationen. De smukke og sjove illustrationer, der ledsager teksten, giver læseren en inspirerende og fængslende indblik i den grønlandske natur og naturvidenskab og i tilværelsen, som den formede sig på Grønland dengang”.
14,76  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages103
Publish date17 Nov 2020
Published byFabriciusDesign.dk
Languagedan
ISBN print9788797230510