Listen to sample
Listen

Mezzogiorno

Mennesker og mirakler under Syditaliens sol

Hvorfor er italienerne så besatte af deres fordøjelse? Kan man virkelig få gigt i nakken af vådt hår, mavepine af træk og blokeret menstruation af for meget sol? Og af hvilken grund er den daglige spadseretur, la passeggiata, en livsnødvendighed i Syditalien?

Mezzogiorno – mennesker og mirakler under Syditaliens sol er en italiensskildring på flere planer. Dels er det forfatterens egen beretning om dengang, hun som 21-årig rejste til Salerno syd for Napoli for at læse og hurtigt fik en kæreste og en svigerfamilie. På universitetet var et af hendes fag antropologi, men hurtigt fandt hun ud af, at hun selv var havnet midt i sit livs feltstudie: den syditalienske hverdag. Via sin personligt erhvervede viden om denne farverige del af Italien giver Cecilie Marie Meyer i essayistisk stil beskrivelser af og forklaringer på de fænomener, som vi andre måske observerer, men ikke aner, hvad betyder. Fx om syditalienernes geniale veninde Madonnaen, om baggårdenes hemmeligheder, om det, der foregår bag gardinerne under den syditalienske siesta, om lykken ved at spise pasta i Napolis slum, om farven blå på Capri, om kaffekultur og Siciliens fatamorganaer, og om ritualet med at klø sig i skridtet – bare for en sikkerheds skyld.


Bogen er en oplagt rejseledsager for den, der gerne vil lære mere om Syditalien som destination, og som lænestolslæsning til Italienselskeren, der ikke kan få nok af landet mod syd.

21,80  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages288
Publish date03 Dec 2020
Published byTurbine
Languagedan
ISBN print9788740666144
ISBN audio9788740672701