Derfor skal vi læse Hannah Arendt

»Arendt bør blive læst i dag, fordi hun var så klarsynet i sin forståelse af de farer, vi stadig står over for, og fordi hun advarede os imod at blive ligeglade eller kyniske. Hun opfordrede os til at tage ansvar for vores politiske skæbner. Hun lærte os, at vi har evnen til at handle i fællesskab, at tage initiativ, at begynde, at kæmpe for at gøre frihed til konkret virkelighed.« 

Sådan forklarer den amerikanske filosof Richard J. Berstein, hvorfor vi skal forholde os til filosoffen Hannah Arendt den dag i dag, selvom hun døde for mere end 40 år siden. 

Hun var først og fremmest kendt for sin bog om Adolf Eichmann-retssagen og for det kontroversielle udtryk ’ondskabens banalitet’. Men siden hendes død og især inden for det seneste årti er interessen for hendes politiske tænkning nærmest eksploderet. 

I Derfor skal vi læse Hannah Arendt indkredser den amerikanske filosof Richard J. Bernstein en række grundlæggende politiske problemer og vildfarelser i vor tid. Han spørger, hvordan vi kan forstå dem gennem Arendts tænkning: flygtninges ret til rettigheder, racisme og segregering, politiske løgne og virkelighedsforvrængning samt personligt og politisk ansvar. 

Det er alle emner, som Arendts tænkning indædt har beskæftiget sig med, og som stadig skaber store politiske problemer – og hvis vi ønsker at være med til at løse dem, tilbyder Arendt os et sted at begynde.
23,14  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages109
Publish date10 Dec 2020
Published byFrydenlund
Languagedan
ISBN print9788772162188