Græskar

Overrask med salte og søde opskrifter

En af efterårets smukkeste råvarer er tilbage i kendte og nye klæder. Græskar giver dig inspiration til helt nye såvel som klassiske retter. I takt med halloweens indtog i de danske hjem har græskar de seneste år fået en mere fast plads i de danske køkkener. De fleste kender græskarret som bagt, syltet eller suppe, men det er en fantastisk alsidig råvare. Det kan indgå i både det salte og søde køkken med stor succes. 

Bogen lærer dig at bruge græskar i eksempelvis cheese­cake, pasta og tacos. Du bliver introduceret til forskellige græskarsorter som fx ’spaghettigræskarret’, der har fået sit navn efter den trevlede tekstur, det får efter bagning. Eller ’crown prince’, der med sit lave væskeindhold gør det perfekt til mos eller fritter. Du får også ny inspiration til tilberedning af kendinge som hokkaido og butternutsquash. Du vil opdage, hvordan græskarrets konsistens og sødme kan erstatte en god portion smør og sukker i bagværk som fx brownies og kanelsnegle. Hvordan du kan implementere en ugentlig kødfri dag og lave en fars på revet græskar til burgerbøffer eller en fyldig, varm dahl med masser af krydderier. I det hele taget kommer du godt rundt i en verden af smage med opskrifter på fx hummus, dumplings, rösti, pandekager, crumble og mange mange flere. Græskar er perfekt til dem, som vil lære flere måder at bruge græskar på, såvel som dem, der kaster sig ud i det for første gang. 

Ud over at være en alsidig råvare er græskarret utrolig fotogent, og med de smukke, inspirerende billeder i bogen, der i den grad får mundvandet til at løbe, vil du helt sikkert få lyst til at kaste dig ud i et efterår, der er mere orange end nogensinde før.

Om forfatteren: 
Søren Staun Petersen har siden 2013 skrevet opskrifter med fokus på sæsonens frugt og grønt på chefsseason.dk og udviklet opskrifter til brands og magasiner. Som professionel reklamefotograf, i særdeleshed madfotografering, har han arbejdet med mad og formidlingen heraf i flere år. Søren har en stor passion for friske, danske råvarer. 
17,44  EUR
Buy printed book
 
Edition2
Printed pages170
Publish date07 Dec 2020
Published byMuusmann Forlag
Languagedan
ISBN print9788794086318