Read sample
Read

Danmark besat og befriet. Den politiske historie til 29. august 1943 (Bd. 1)

De fem forbandede år, hvor Danmark var besat af Nazityskland er et af de mørkeste kapitler i vort lands historie. Mange af de vigtigste begivenheder og mest afgørende politiske beslutninger blev først belyst i deres helhed, da besættelsen var slut, og de, der ellers kunne være blevet henrettet af besættelsesmagten, nu kunne stå ved deres patriotiske gerninger.

"Danmark besat og befriet" er skrevet af nogle af de mennesker, der selv var med i beslutningslokalet, samt af historikere, der fulgte med i både danske og europæiske begivenheder på første række.

Første bind beskæftiger sig med den politiske historie frem til Augustoprøret i 1943, der førte til samarbejdspolitikkens sammenbrud. Bogen løfter også blikket fra Danmark og fortæller om Tysklands angreb på Sovjetunionen, USA’s indtræden i krigen og Italiens sammenbrud. Hartvig Marcus Frisch var en dansk forfatter, klassisk filolog og politiker, der fra 1947 til 1950 var undervisningsminister for Socialdemokratiet. I forbindelse med besættelsen spillede Hartvig Frisch en omstridt rolle, da han udtalte sig kritisk om både nazismen og visse af modstandsbevægelsens handlinger. Som undervisningsminister indførte Hartvig Frisch i 1948 retskrivningsreformen, som blandt andet ændrede "aa" til "å" og "vilde" til "ville". Mange af Hartvig Frisch’ bøger handler om Danmark under anden verdenskrig, mens en del af hans andre bøger beskæftiger sig med antikkens verden.
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages404 Sider
Publish date01 Jan 2021
Published bySAGA Egmont
Languagedan
ISBN epub9788726620573