Jeg kan aldrig blive væk

Bogens fortæller, en ung, dansk mand, tager til Botswana i Afrika — ikke for at finde,  men for at miste sig selv. Han fortaber sig da også i det fremmedartede; i landskabet, i relationerne til  og mellem de lokale, i eksotiske sammenhænge  som hele tiden synes at udslippe ham, og i forholdet  eller misforholdet til kæresten, som ufrivilligt bliver  vidne til hans deroute. Men det er alligevel ikke så let at blive væk.

Eksempel fra bogen: Øjnene stod unaturligt ud i hulerne, tungen hang lang og tør henover underkæben, og en lille, blodplettet plamage på bagkroppen afslørede, at noget havde ramt den, men som den lå dér, livløs på underlig udramatisk vis, forekom det mig, at den snarere spillede død, end i sandhed var det. En kvægdriver havde slæbt kalven ind til siden af vejen. Han trak på skuldrene: Det er, hvad der sker. Et barn, der endnu ikke bevæger sig scenevant i verden; en kalv, der endnu ikke besidder tilstrækkelig tyngde til at indgyde frygt; et ufuldendt væsen, der endnu ikke evner at standse trafikken med hovne, fnysende blikke, kan nemt blive fanget i et åndsforladt spring.

“Jeg kan aldrig blive væk” er Asger B. Nielsens debutbog. Udgivelsen er støttet af Kunstrådet. 

Asger B. Nielsen har en bachelorgrad i sociologi og har i længere  perioder opholdt sig i Israel og afrika. Bor til daglig i København, hvor han arbejder på et kunstgalleri. 
14,74  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages120
Publish date25 Aug 2014
Languagedan
ISBN print9788799576869