Sletterne

“For tyve år siden da jeg først ankom til sletterne, holdt jeg øjnene åbne. Jeg ledte efter alt det i landskabet der kunne tyde på en mere kompleks mening bag det ydre skin.”  

Sletterne fortæller den sælsomme historie om et alternativt Australien befolket af velhavende og lærde mennesker, der bor på herskabelige landejendomme og fungerer som mæcener for kunstnere og filosoffer. Hovedpersonen, en håbefuld filmskaber, rejser til området i håbet om at indfange dets essens. Med udgangspunkt i traditionen for den utopiske roman beskriver Sletterne – med varierende grad af ironi – sletteboernes liv og deres usædvanlige levevis. Det er et fængslende værk, som både er en lignelse, fabel, allegori, analogi og mytologi. Og morsom. Sletterne er i dag blevet en klassiker.  

Gerald Murnane (f. 1939) er australsk forfatter. Han debuterede i 1974 og har siden skrevet en række bøger. Gerald Murnane har i mange år været den litterære connaisseurs hemmelighed, men nyder i dag anerkendelse som en af vores tids store forfattere. The New York Times skrev således, at han ”er utvivlsomt en af de mest originale forfattere, som skriver på engelsk i dag.” Sletterne er hans første bog på dansk.          
20,03  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages0
Publish date18 Feb 2021
Published byForlaget THP
Languagedan
ISBN print9788792600172