Read sample
Read
Listen to sample
Listen

Petrea - Fyre og friture

Carlsens Tivoli har ført Petrea helt til Esbjerg. Her er koldt, som kun en dansk sommer kan være det, og der sker absolut ingenting.
Men så glemmer Mathias, en lokal fyr, sin pung i pølsevognen. Petrea og hendes veninde, Lonnie, synes, at Mathias er rigtig sød. Det synes Michelle også! Og det er noget værre rod, for Michelle har allerede en kæreste, og han har ikke tænkt sig at give op. Pludselig står Petrea midt i et drama, hun slet ikke kan overskue. Og hun er ved at få nok at pølser, fyre og friture.

Den danske forfatter Mette Finderup (f. 1968) er uddannet i litteraturhistorie ved Aarhus Universitet og har igennem det meste af sit liv arbejdet inden for litteraturens verden. Finderup har blandt andet arbejdet som redaktør for Bonniers Bogklubber og Gyldendals Børnebogklub, og hun fik sin litterære debut i 2005 med de to titler "Amirs amulet" og "Daniel fra B-klassen", der var en del af børnebogsserien "Sisse og Simone". 2005 var samtidig året, hvor Mette Finderup udgav bogen "Historier fra Valhal", der blev nomineret til Orlaprisen. Fem år senere, i 2010, blev Finderup mere end nomineret, da hun med bogen "Emmy – den fedeste sommer… or not" vandt Orlaprisen. Mette Finderups serie "Petrea" består af seks bind og følger en ikke helt almindelig pige. Petrea er 12 år, bor midt på Nørrebro sammen med sin far og er venner med et rockband. Lige indtil hendes far beslutter sig for at droppe tjansen som biologilærer og i stedet få job i et omrejsende cirkus. Pludselig får Petrea vendt op og ned på sin tilværelse, da hun vælger at tage med sin far i stedet for at bo hos sin afsindigt normale mor i Farum.
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages77 Sider
Publish date02 Jan 2018
Languagedan
ISBN epub9788711708804
ISBN audio9788711347881