Listen to sample
Listen

Angrebet på Pearl Harbor

I 1941 var USA ikke en supermagt. Faktisk bestod landets militærstyrke kun af omkring 200.000 værnepligtige spredt over hele det kontinentale og oversøiske USA. Efter en bekostelig deltagelse i 1. Verdenskrig havde USA modstået fristelsen til at involvere sig i globale affærer og praktiserede i stedet isolationisme. Det skulle en decemberdag i 1941 imidlertid ændre på.
Den 7. december 1941 startede Japan et uprovokeret angreb på den amerikanske flåde i Pearl Harbor på Hawaii-øen Oahu. Formålet med dette forebyggende angreb var at svække amerikanernes magt i Stillehavet og at skræmme USA til ikke at blande sig i Japans anliggender, mens landet håndterede erobringen af sine naboer.
Denne artikel fortæller om det berygtede angreb på Pearl Harbor, som rystede verden og samlede det amerikanske folk til krig. HISTORIE er en serie om historiske begivenheder og personer, der har fascineret og interesseret os i generationer. I korte artikler og reportager får vi indblik i historiens omtalte foreteelser og øjeblikke. Artiklen er oprindeligt udgivet af Orage.
2,45  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date29 Mar 2021
Languagedan
ISBN audio9788726275759