Read sample
Read

Kære Hannah

Den danske skuespiller Hannah Bjarnhof var brevkasseredaktør på Vi Unges ’Hjertebrevkasse’ i 1960’erne. Spørgsmålene fra de unge handlede især om sex og kærlighed, og i denne bog fra 1967 præsenterer Bjarnhof et udvalg af spørgsmål og svar fra magasinet.

Læst med nutidens øjne virker mange af brevkassesvarene stærkt forældede. Da to 16-årige piger fortæller, at de er blevet låst inde og tvunget til samleje med to jævnaldrene drenge, svarer Hannah, at drengene var fornuftige, de brugte præservativer. Bjarnhofs holdning var ikke kontroversiel i samtiden, og bogen giver derfor et interessant indblik i, hvad voksne autoriteter dengang mente om emner som køn og seksualitet, der også debatteres meget i dag.

Bogen er udgivet som et historisk dokument med datidens sprogbrug
Hannah Elisabeth Bjarnhof (1928-2002) var en dansk skuespiller, lydbogsindlæser og brevkasseredaktør. Hun var og er mest kendt for monologen "En på frakken!", der også går under navnet "Børnefødselsdagen" eller "Føssdaen", men gennem en lang karriere spillede hun mange forskellige roller på både teatret, film og TV. I flere perioder virkede hun som brevkasseredaktør på Radio Mercur og på magasinet Vi Unge.
6,31  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages192 Sider
Publish date09 Apr 2021
Published bySAGA Egmont
Languagedan
ISBN epub9788726676426