Read sample
Read

Ninka interviewer Erik Andreasen

"Det drejer sig om skønhed. Skønheden i det 1800-tals stilrene hus, han bor i. Skønheden i den samling 1900-tals malerier, han har skænket Glyptoteket [...]. Skønheden i de 80 brevduer, der yndefuldt svinger sig ud eller hjem til dueslaget i gården. Skønheden ved det menneskelige legeme, han som patolog har viet hele sit professionelle liv.
Det selvfølgelig er sket: skønheden er flyttet ind bag brilleglassene og det fine, generte smil. Professoren, kunstsamleren og mæcenen, kunstforeningsformanden og brevdue-ejeren Erik Andreasen, 80 år fortæller."

Ninka interviewer professor, læge og mangeårig kunstsamler Erik Andreasen.

Ninka var i mange år kendt og elsket for sine personlige og dybdegående portrætter af nogle af det 20. århundredes største, danske og udenlandske kulturpersonligheder. Anne Wolden-Ræthinge, også kendt som Ninka (1929-2016) var en dansk journalist og forfatter, der blandt andet udmærkede sig ved sine dybdegående portrætter og interviews af alt fra revykonger til royale, skuespillere til erhvervsfolk. I 1974 vandt Ninka den hæderkronede Cavlingpris for sine mange interviews.
1,16  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages9 Sider
Publish date30 Apr 2021
Published bySAGA Egmont
Languagedan
ISBN epub9788726196153