About the author

Ian James Rankin (born 28 April 1960) is a Scottish crime writer, best known for his Inspector Rebus novels.

Read sample
Read
Listen to sample
Listen

I indviet jord

Den unge Philippa Balfour er sporløst forsvundet i Edinburgh, og der er meget lidt for kriminalkommissær John Rebus at gå efter - bortset fra en stærk fornemmelse af, at sagen ikke er et af de sædvanlige ungdommelige forsvindingsnumre.

To spor har han dog: En udskåret trædukke i en lille kiste, der er blevet fundet ved et vandfald på Balfour-familiens ejendom, og en kryptisk e-mail på Philippas pc fra en person, som kalder sig Quizmaster. Rebus koncentrerer sig om kisten, der i uhyggelig grad minder om seksten lignende kister, der i 1836 blev fundet på en bakkeskråning i Edinburgh, mens han lader kriminalassistent Siobhan Clarke om rejsen ind i cyberspace med den såkaldte Quizmaster.

Clarke er måske god til at manøvrere rundt på Internettet, men hun har ikke den fornødne erfaring til at opdage faldgruberne i et spil, hvor fatale beslutninger skal træffes i et splitsekund. Og mens Rebus begraver sig i et to hundrede år gammelt mysterium, har kriminalassistent Clarke mere end nok at gøre med at redde skindet for dem begge – både professionelt og personligt …

Ian Rankin er den mest solgte forfatter i Storbritannien (ti procent af alle solgte skønlitterære bøger er skrevet af Rankin). Hans bøger ligger konstant på de engelske og skotske bestsellerlister, og han er kommet i Guinness Rekordbog med hele to rekorder: Som den forfatter, der har haft flest titler på bestsellerlisten i England på én og samme tid, og som den forfatter, der har haft én titel placeret på listen i længst tid. Bøgerne er filmatiseret med John Hannah i rollen som kommissær Rebus.

"Hvordan gradbøjer man fremragende? Eller hvordan undgår anmelderen at gentage sig selv? At repetere, at Ian Rankin skriver tidens mest interessante, inciterende og raffinerede krimier, som på sofistikeret og skotsk vis poder den nøgterne engelske politiroman med den hårdkogte amerikanske privatdetektivblues, alt med en socialkritisk vinkel på forbrydelsens elementer. 'I indviet jord' er bare fremragende, igen, igen."
Bo Tao Michaëlis, Politiken

Tolvte bog i serien om John Rebus.
13,08  EUR
Buy printed book
 
Edition3
Printed pages435
Publish date25 Oct 2004
Published byKlim
Languagedan
ISBN print9788779553392
ISBN epub9788771297263
ISBN audio9788771290479