Read sample
Read

Med egnede ord

Et udvalg af digte fra den muntre ende af Mikael Christiansens spektrum. Her folder han sig ud som den kyndige, hittepåsomme, overraskende opfindsomme ordekvilibrist, han ofte omtales som. Her folder han sig ud i sære ordspil, selvopfundne udtryk og ord og laver spektakulære ordsammenstillinger.   
Her er inspirationen, associations- og kombinationsevnen i højsædet. Her kan denne spændende digter udleve sig i det, han elsker allermest, det, som han er allerbedst til. Og her kan læseren svælge i ord, pudsige udtryk, kringlede sætninger, finurlige påfund og hidtil uhørte uhyrligheder. Og som læser udsættes man for eksempler på veritable tæppebombninger med uforskammetheder, mageløse nonsensvrøvlerier og opfindsomme rim.   Der er også et essay med en ordentlig opsang. Man skal jo ikke tro, det hele blot er fis og ballade. Mange af digtene bygger som sagt på legen med ord, men har meget ofte deres egne sære, finurlige logik. Og det hele er skrevet med digterens egne, yderst velegnede ord.        

Uddrag af bogen 

Så småt   
Jeg går så småt 
og tænker på, 
om ikke det, 
vi så småt går og 
tænker på, 
sommetider godt 
kan risikere at blive 
for småt.   

Måske burde vi, 
så småt, prøve at 
tænke lidt større, 
måske endda, 
ligefrem, så småt 
tænke noget stort.             

Om forfatteren 
Mikael Christiansen er født i 1954. Sproglig student og engelskstudie på Odense Universitet. Senere uddannet musiklærer. Har skrevet sange og komponeret og indspillet i sit hjemmestudie. Ligeledes tegner han og fotograferer. Beskrives ofte som ordekvilibrist. Skriver muntre og alvorligere digte, særprægede historier, essays og børnerim med egne illustrationer og noveller. 
15,29  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages172
Publish date22 Mar 2021
Languagedan
ISBN print9788772375717
ISBN epub9788772377483