Milles far har en elefant

Børnebog skal hjælpe familier i krisesituationer: Milles far har en elefant 

Bogen skal hjælpe børn og voksne i gang med at tale om afhængighed og behandling og gøre det lettere at sætte ord på det, der er svært at tale om – nemlig elefanten i rummet. 

”Elefanten den voksede sig bare stor og tyk. Den blev så kolossal stor, at far blev nødt til at sove på sofaen i stuen om natten. 

Sådan lyder det blandt andet i den nye børne- og billedbog ”Milles far har en elefant”, der udkom den 27. november. Den skal være med til at åbne op for samtaler om afhængighed og gøre det lettere for misbrugsramte forældre at kommunikere med deres små børn. 

Bogen er skrevet af familierådgiver Lene Lynge Sejerup og Jeanette Skeem, der begge mener, at der har manglet en bog som netop denne. 

”Som familierådgiver har jeg ofte manglet en god børne/billedbog, når jeg har opfordret forældre til at tale med deres mindre børn om misbrug og behandling. Særligt en samtale med en ung far, fik mig til at handle på ideen om at skrive en bog. Han var meget i tvivl om, hvordan han skulle forklare sin datter på tre år, at han var i behandling. Jeg ville sådan ønske, at jeg kunne have givet ham en billedbog han kunne læse sammen med hende. Det får han nu” 

Selv om det underlæggende tema, misbrug og afhængighed, er en alvorlig sag, så har forfatterne forsøgt at skrive bogen i et sprog som børn helt ned til tre år kan forstå. Og så er historien krydret med illustrationer af Lane Gry Vejlgaard, der skal gøre universet mere tilgængeligt. 

”Det har været vigtigt for os, at sproget og historien blev så virkelighedsnær og konkret som muligt. Følelser er meget abstrakte og kan være svære at sætte ord på. Men alle ved hvordan det er at have ondt i maven - og hvad det vil sige at blive stiktosset.” 

Resumé af Milles far har en elefant: Faktisk havde både Mille og far ønsket sig en hund. Men nu havde de altså fået en elefant. Fra den dag var alting anderledes. Det var som om elefanten trampede på alt det der var vigtigt, og Mille fik ondt i maven. En dag blev mor stiktosset. Til sidst kom far i behandling og familien fik en ny chance. 

Fakta: 
Det er en børnebog, der skal hjælpe forældre med at kommunikere med deres børn og misbrug og afhængighed. 
Den er skrevet af Lene Lynge Sejerup og Jeanette Skeem. 
Illustrationerne er lavet af Lane Gry Vejlgaard. 
Henvender sig til børn helt ned til tre år.
19,99  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages31
Publish date29 Jun 2021
Languagedan
ISBN print9788797251102