Indbrud som levevej

Oline Merle har været gift tre gange og fået datteren Ella med sin første mand. Hun fik datteren Søs med den næste mand. Da hun blev gift med den tredje mand, flyttede hun til Spanien og levede der i mange år uden kontakt til sine døtre i Danmark. I en alder af 72 år dør hendes tredje mand, og Oline finder ud af, at de slet ikke ejede deres hus og bil nede i Spanien. Hun bliver erklæret konkurs og rejser hjem til Danmark. Hendes døtre er alt andet end begejstret for hendes ankomst og ikke mindst grænseoverskridende adfærd. Det største problem opstår dog for Oline, da pengeafpressere fra konkursboet i Spanien opsøger hende i Danmark med pengekrav. Hun drives ud i skrupelløse, grænseoverskridende og kriminelle handlinger for at klare sig i Danmark.    Hele situation tilspidses af, at Olines datter Ella er en del af et efterforskningsteam i Aarhus sammen med kæresten til hendes anden datter, Søs. Denne kæreste hedder Jacob Ibsen. Oline må hele tiden balancere på denne svære situation ikke at blive gennemskuet for sine kriminelle handlinger, hvilket ofte udfordrer hende med sindsoprivende handlinger til følge. Olines anden mand var psykisk syg og tog sit eget liv efter deres skilsmisse, men deres fælles datter Søs har arvet det psykisk udsvingende sind efter sin far og bliver diagnosticeret som bipolar.       

Uddrag af bogen 
Vi har holdt øje med dig, Oline. Du skylder os stadig penge, men bruger stadig selv penge på at nymale lejlighed med dyr maling, kan vi se på malerbøtterne. Desuden så er der sat dyre lædermøbler inde i stuen sammen med andre dyre lamper og så videre. Vi foreslår, at du sagtens kan afbetale 10.000 kroner her til den første. Du kan bare smide dem ned i det tomme fuglehus ude i haven på bøgetræet. Hvis pengene ikke er der som aftalt, må vi tage grovere metoder i brug, læste Oline og tog sig for munden. Hun genlæste brevet og kiggede forskræmt ud i haven. De havde åbenbart gået ude i hendes have og ublu gloet ind i stuen, tænkte Oline og ærgrede sig over, at hun ikke  havde gardiner eller persienner, som hun kunne trække for, så hun kunne opholde sig inde i stuen, uden at skulle tænke på, om hun blev overbegloet eller overvåget ude fra haven.          

Om forfatteren
Steen B. J. (f. 1965) er forfatter til over tyve værker inden for genrerne krimi og historisk roman. Hans mest kendte er Danmarks vel nok længste krimiserie: En udfordring for Team Milton.
23,48  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages266
Publish date21 Jun 2021
Languagedan
ISBN print9788772377025