Musikkollektivet

Ingrid er rejst til Års for at bestride sit barselsvikariat, mens Kristian er blevet i København. Han går lidt i byen for at finde selskab, men ender med at tage til Års, hvor han tager kørekort og køber bil. Tilbage i København flytter de ind på Grønjordskollegiet, Kristian for at skrive og Ingrid for at fortsætte sit engelskstudium. Efter tre stillingsansøgninger, hvor han bakkes op af fagkolleger, men vrages af studienævnet, får Kristian som trøst tildelt et toethalvtårigt kandidatstipendium. Harald dukker op, og Kristian tager derefter hver weekend til Kirkeby for at jamme med Harald og hans venner. Da Ingrid bliver gravid, opstår  tanken om at danne et kollektiv. Sjælland rekognosceres. Valget falder på en nedlagt, firlænget bondegård i Nordvestsjælland. Af kollektivets otte medlemmer, tager fyrene fat på at indrette nye værelser, mens de tre piger tager sig af det huslige. Om aftenen bliver der spillet, drukket og røget hash.          

Uddrag af bogen  
Han føler sig såret og chokeret. At hun har kunnet gøre sådan noget så let, uden nogen skrupler, uden forsøg på at dække over det eller undskylde sig. Det er en helt ny situation. Det er en helt ny Ingrid. Han kan ikke få det til at hænge sammen. Han er nødt til at føle sig såret og svigtet, tage den mest nemme og almindelige udvej. Ingrid har været ham utro. Basta. Det gør man ikke, i et normalt forhold. Man kommer i hvert fald ikke hjem langt op ad formiddagen, når man har været til fest sammen, og tilstår fro og frejdig at man har ligget på et høloft hele natten og bollet med en fyr der hedder Anders. Det overskrider alle grænser for anstændig opførsel.

Om forfatteren 
Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.
23,48  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages454
Publish date21 May 2021
Languagedan
ISBN print9788772373676