En mand i krise

Kristian og Ingrid er flyttet til et nyt parcelhuskvarter i Åbæk, hvor deres gamle Variant vækker forargelse.  Uden job kaster Kristian sig over jazzklaver og overlader pasningen af hus og barn til Ingrid.  Indimellem besøger han Harald og John i Kæmmerød for at jamme. Efter en forgæves stillingsansøgning får han et vikariat i Sønderjylland, men en skræmmende episode oven på en våd weekend får ham til at fortrække. Tilbage i Åbæk isoleres han mere og mere, mens Ingrid dyrker sine egne bekendtskaber. Efter en uges sviretur i Kræmmerød vender han tilbage til Ingrid , men et skænderi får ham til at køre til en fest hos en pige Jan har fundet til ham, dog kun for at ende på hospitalet med en akut maveblødning. Derefter får Kristian, i et desperat forsøg på at redde deres ægteskab, Ingrid med på nogle impulsive, fuldstændig urealistiske huskøb, som de bagefter fortryder.  Nedtællingen fortsætter.       

Uddrag af bogen  
Efter det rituelle bad i familiepølen vender Kristian tilbage til sin sande identitet, klaveret. Han har ingen anden forankring i tilværelsen end sit klaver. Det er hele hans raison d’être, hans eneste handlemulighed efter at alle andre veje er lukket. Han klamrer sig til klaveret, mens angsten i ham vokser som en cancer. Ingrid er meget aktiv. Ved siden af studierne og pasningen af Silvia plejer hun sine mange nye bekendtskaber. Udover Roger og Juliette og deres venner kommer hun sammen med piger hun har truffet i basisgruppen, formentlig mødre med små børn ligesom hende selv. Hun er også på eget intiativ taget ud for at besøge Hans og Bodil. Hans fortæller, under et af sine besøg, at Ingrid har siddet hos dem en hel aften og rakket ham ned.        

Om forfatteren 
Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, kostskolelærer i England, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., samt oversætter af Shakespeare og anden elizabethansk poesi, har skrevet romaner, skuespil, hørespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, hvis historie, fra besættelsen til 90’erne, også er Danmarks.
23,48  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages270
Publish date21 May 2021
Languagedan
ISBN print9788772375946