Smedens rum 2 og 3, Materialet og smeden.

Rapporter fra det andet og tredje seminar i netværket Smedens rum

I 10 artikler præsenteres en række undersøgelser af jernalderen og middelalderens smedehåndværk og de mange forskellige spørgsmål, som nutidens forskning søger at besvare. Bogen er en rapport fra to seminarer i det tværfaglige netværk Smedens rum, hvor skandinaviske arkæologer, historikere, smede og andre fagfolk udveksler erfaringer om fortidens håndværk. Publikationen rummer både forskerens teorier, resultater af aktuelle udgravninger og eksperimentalarkæologiske forsøg. 

Første halvdel fokuserer på smedens materialer og udviklingen i brugen af jern og stål set ud fra både arkæologiske og skriftlige kilder, mens smedene selv, deres rolle i samfundet og arbejdet med jernudvinding er emnet for bogens anden halvdel. Her fører forfatterne os fra det gamle Grækenland i det 1. årtusinde f.Kr. til Norge og nutidens museale satsninger. 

Publikationen er udgivet med støtte fra Dr. Margrethe II’s Arkæologiske Fond og Vilhelm Kiers Fond og er redigeret af seniorforsker Xenia Pauli Jensen, Moesgaard Museum.
14,90  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages84
Publish date23 Jun 2021
Languagedan
ISBN print9788793423602