Kragereden

Erindringsforskydninger

Hukommelsen er som savsmuld på månen, vilkårligt behandlet af glemslens vinde. Som et tværgåenede missil tager Hans Kragh-Jacobsen livtag med forskellige genrer og prøver at finde sammenhæng i den måske mest omskiftelige periode i menneskets historie, hvor rollerne som drenge og piger er gennemgribende forandret. Han beretter om sin opvækst i en yderst polariseret familie med to aparte onkler.

I en slags alternativ kulturhistorie hopper han som bevægelig størrelse fra tue til tue i sin safari efter egen identitet. Rastløst blaffer han rundt i Europa, afsøger nye retninger for at afprøve sine evner som skuespiller, instruktør, forfatter, oversætter, billedkunstner og radio- og tv-mand. Fra at opleve invasionen i Prag i 1968, hvor han i to år som den første dansker studerede på filmakademiet Famu, til Solvognens forestillinger og aktioner, og Jomfru Ane Teatret, hvortil han skrev sangen Plutonium. Senere som medlem af Ungdomsredaktionen i BU, hvor han var ankermand på Klyderne. Han skrev tv-serien Bullerfnis og lørdagssatire i fjernsynet. Sideløbende er det blevet til flere romaner og skuespil og en række dokumentarfilm.

Kragereden rimmer et væld af absurde tildregelser og sjove anekdoter. Skønt Hans nok har spredt sig, så handler al hans foretagsomhed dybest set om at videregive oplevelser i forskellige udtryk.

I Kennedy Airport mødte han Rhea Leman, som han efter få uger giftede sig med. De har nu været sammen i 40 år.

21,72  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages250
Publish date06 Aug 2021
Published byLøfbergs Forlag
Languagedan
ISBN print9788792772183