Read sample
Read

Solsikkesøstrene

Martha Hall Kelly har skrevet endnu en medrivende historisk roman inspireret af virkelige levede liv, denne gang under den amerikanske borgerkrig.

Georgeanna ”Georgey” Woolsey er ikke skabt til en verden af overdådige fester, hvor det forventes, at en kvinde i hendes position er duknakket og ærbødig. Så da den amerikanske borgerkrig bryder ud og antænder hele nationen, ser Georgey sit snit og vælger at forfølge sin lidenskab for sygepleje - i en tid, hvor kvinder er uønskede ved fronten. Men Georgey og hendes søster Eliza vil modbevise de onde tunger, og de vover sig ud på en rejse fra New York til Washington D.C. og Gettysburg, hvor de bliver førstehåndsvidner til slaveriets og krigens rædsler.

I sydstaterne møder vi Jemma, som er slavegjort på Peeler-plantagen i Maryland, hvor hun bor med sin mor og far. Hendes søster, Patience, lider samme skæbne på naboplantagen, og begge lever de i frygt for plantagelederen, LeBaron. Da Jemma sælges til den grusomme mrs. Anne-May, mens unionshæren marcherer igennem landet, øjner Jemma chancen for at flygte, selvom hun må sige farvel til sin elskede familie.

Georgeys kald som unionssygeplejerske medvirker til, at hun krydser veje med Jemma, og herfra fremskrives et levende og detaljerigt portræt af borgerkrigsoplevelsen; fra de barbariske og umenneskelige plantager, til et krigshærget New York og slagmarkens rædsler.

Georgey er en fjern forfader til Caroline Ferriday, som Kelly introducerede i sin bestseller Blomstrende syrener, og Solsikkesøstrene er inspireret af virkelige begivenheder.
26,17  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages608
Publish date06 Aug 2021
Published byHr. Ferdinand
Languagedan
ISBN print9788740072525
ISBN epub9788740073478