Read sample
Read

Vild ingefær

I 1969 er kulturrevolutionen på sit højeste i Kina, og ingen skånes for dens virkninger.
Heller ikke den 14-årige Ahorn, hvis far er i arbejdslejr og derfor er persona non grata. Hun overfaldes jævnligt af den jævnaldrene rødgardist Stærk Peber og hendes kumpaner - uden at kunne forsvare sig.
Da der kommer en ny pige i klassen - Vild Ingefær - bliver det hendes tur til at blive chikaneret, for hendes afdøde far var fransk og derfor per definition spion for kapitalisterne. Men Vild Ingefær lader sig ikke knække, og Ahorn bliver hurtigt fascineret af hendes frygtløshed og nærmest masochistiske forsøg på at blive endnu bedre maoist end sine plageånder.
Da Vild Ingefær stiller op til den store Mao-citatkomkurrence og samtidig forelsker sig i den forsvarende mester - den sympatiske Stedsegrøn - bliver det begyndelsen til hendes himmelflugt mod de maoistiske stjerner. Og til en tragisk kærlighedshistorie.

Endnu en velskrevet og rystende roman fra Kulturrevolutionens Kina. Lektørudtalelse, Lone Krøgh Anchee Min (f. 1957) er en kinesisk-amerikansk forfatter, der har opnået stor international anerkendelse for sine historiske romaner. Hun er særligt kendt for sine anmelderroste biografiske romaner om Jiang Qing, formand Maos kone, og enkekejserinde Cixi, Kinas sidste kejserinde. Anchee Min har endvidere udgivet to erindringsbøger om sine grusomme oplevelser som barn i Kina under kulturrevolutionen, det nedslidende arbejde på en kollektivfarm og vejen til succes og frihed.
6,31  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages167 Sider
Publish date21 Jun 2021
Published bySAGA Egmont
Languagedan
ISBN epub9788726898361