De dødes skib

Uforklarlige dødsfald, rygter om forsvundne personer og en vinter, der synes at fortsætte i det uendelige, er blevet hverdag i Midgård. Ragnarok er på vej, men guderne i Asgård nægter at se sandheden i øjnene, før de har konkrete beviser. Alt imens går Jonas og Omid rastløse rundt. De vil gerne rette op på deres fejl, men de ved ikke hvordan. Da en mulighed endelig byder sig, ender svære valg med at skille dem ad; én må drage til dødsriget Hel og den anden til fangekældrene under Elverhøj. Det bliver en duel med døden, en test af deres venskab og ikke mindst en kamp mod tiden. For indser guderne ikke, hvad der er på spil, bliver de aldrig klar til det endelige slag. Og så er alt fortabt.   
De dødes skib er andet bind i fantasytrilogien Når runesten revner om Jonas’ og Omids kamp for at undgå jordens undergang.       

Uddrag af bogen 
“De dødes skib,” svarede Jonas stivnet af skræk. Foran ham fortsatte masten med at rejse sig under en voldsom knirken. Vandspejlet krakelerede, da skibet brød overfladen, og vand løb ned ad de tusindvis af negle, som liggende ind over hinanden udgjorde skroget. I den skarpe sol så skibet ud, som var det betrukket med gustent slangeskind. Skibets stavn vuggede faretruende frem og tilbage lige ud for Jonas, mens han holdt vejret. Så trådte Hel frem. Ved synet af hende blev Jonas omgående ramt af en kulde, som kriblede og krablede overalt på ham og trængte ind under huden. Med den ene hånd fjernede dødens gudinde sin hætte og afslørede sit halvt levende og halvt livløse ansigt. Hun slog en skinger latter op og rejste sig svævende over skibet. Så pegede hun direkte ned på Jonas.

Om forfatteren
Jakob Leth er forfatter og bogentusiast. Følg med på hans instagram @lethwrites, hvor han deler ud af sin egen skriveproces, annoncerer nye bogprojekter og anmelder bøger. På siden finder du bøger for enhver smag, men fantasygenren har en helt særlig plads.
20,12  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages280
Publish date03 Sep 2021
Languagedan
ISBN print9788772379456