Ferskvand

Nigeriansk-tamilske Akwaeke Emezis funklende, intense, kraftfulde og modige debut. 

En halvbiografisk bildungsroman, der trodser genrer og antagelser lige så let, som den forstyrrer vestlige idéer om identitet, spiritualitet og køn.

Jeg har levet mange liv indeni denne krop.
Jeg levede mange liv, før de anbragte mig i denne krop.
Jeg vil leve mange liv, når de tager mig ud af den.

Ada er svaret på sin katolske fars bøn, men hun fødes som barn af Igbo-guden Ala. Hun er med andre ord en ọgbanje, dvs. en ånd, som fødes ind i en menneskekrop, en slags ondsindet spilopmager, hvis målsætning er at pine menneskemoren ved en uventet død, blot for at vende tilbage i det næste barn og starte forfra. 

Fra det øjeblik Ada kommer til verden, er hendes bevidsthed uadskilleligt forbundet med stærke kosmiske kræfter, der eksisterede længe før, hun blev født. Hendes sind fyldes af vrangvillige brødresøstre, som tager deres menneskelige legetøj under både kærlig og ondskabsfuld behandling i fortællingen om hendes liv. Men langsomt formår også Ada at manifestere sig som en uigenkaldelig sammensmeltning af de mange forskellige og divergerende udgaver af selvet, hun rummer. 

"Emezis debut er det seneste fremtrædende eksempel på den nigerianske romans spændende opsving ..." Sam Sacks, Wall Street Journal
"... bemærkelsesværdig og modig debutroman ..." Tariro Mzezewa, New York Times
"En funklende, barsk roman ..." Susan Straight, LA Times
" ... en udsøgt debutroman ..." Lucy Scholes, White Review
"En livsnødvendig og uforglemmelig debut ..." Jonathan Thornton, Fantasy Hive
18,12  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages236
Publish date10 Sep 2021
Published byRebel With a Cause
Languagedan
ISBN print9788794060042