Den unge Verners lidelser og glæder

Fra Østrup til Amager – en familiekrønike fra 1888 til i dag

Den unge Verners lidelser og glæder er en nøgleroman, opstået fra forfatterens far Egons ”skriverier”. Navnene er opdigtede, karaktererne dækker flere personer. Verner er meget langt hen ad vejen Egon, men har også en del andre personligheder gemt i sig. Forfatterens mor, Jytte, gemmer sig i flere af de kvindelige karakterer. Bogen beskriver en gruppe unge mennesker, de fleste under uddannelse eller værnepligtige. De mødes jævnligt forskellige steder på Amager, hos hinanden eller i et gammelt sommerhus i Kongelunden, på ture i det nordsjællandske, fisketure på Sjælsø og meget mere. Hvordan de trods de mørke tider morer sig på forskellig vis, deres kærlighedsliv og de trængsler, dette medfører. Det antydes i bogen, at de deltog aktivt i modstanden mod den tyske besættelsesmagt. Dette kapitel har været tabu i familien gennem årene, men noget er der dog kommet frem som også beskrevet i bogen Ud i verden og retur – fra Østrup til Amager.       

Uddrag af bogen 
”At gamle, er unge, der er blevet ældre,” er sagt så tit. Dette udsagn er uden tvivl fastslået, af en som allerede er ældre og føler sig ung. Det siges, at ”ungdommen er udsat for mange fristelser”. De unge, som omtales i bogen, var unge, umiddelbart før og under besættelsen. Det var sparetider, ”det er det jo som regel”, arbejdsløshed og udsigt til en verdenskatastrofe. Man levede nogenlunde ubekymret. Danmark var neutral, noget ondt skulle ikke vederfares vort lille fredselskende land. Der var alligevel nogle kloge hoveder, som talte og skrev om, at også vi kunne blive inddraget i storkonflikten, som var i udsigt, stormagterne imellem.    
Der er altid nogle, som er parat til at ødelægge den gode stemning!         

Om forfatteren 
Henning Østrup Rasmussen er født 1943 på Amager. Realeksamen fra Højdevangens skole 1961. Handelsuddannet i bilbranchen, arbejdede et par år som privatchauffør og butler i New York City. De sidste 21 år af sit arbejdsliv i landbrugsmaskinbranchen. Herefter er tiden gået med at samle fakta om familien og færdiggøre dette krønikeprojekt. 
22,54  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages348
Publish date20 Sep 2021
Languagedan
ISBN print9788775750023