Read sample
Read

Lisa og Peter og sørøverskibet

En varm sommerdag beslutter Lisa og Peter sig for at gå en tur til stranden for at bade. Nede ved stranden er der ikke et øje at se. Lisa og John forstår ikke helt, hvad der foregår, for stranden plejer at være fyldt med glade badegæster, der tager solbad og svømmer rundt i det klare vand. Senere får de øje på et sørøverskib, der driver rundt. Lisa og Peter undrer sig over, hvor skibet kommer fra, og beslutter sig for at svømme ud til det for at undersøge det nærmere. Med megen besvær lykkes det dem at komme ombord på skibet, hvor det går op for dem, at det ikke er noget helt almindeligt sørøverskib.   
Bogen er tænkt som en højtlæsningsbog fra 0. klasse og læs selv fra ca. 3. klasse.

Uddrag af bogen
Peter tog et par pakker mere op af kassen og pakkede dem op. Og ganske rigtigt. Kassen var fyldt med guld og diamanter. ”Hvor kommer det fra?” spurgte Lisa. ”Godt spørgsmål,” sagde Peter. Forsigtig lagde Lisa og Peter smykkerne tilbage i kassen. Pludselig hørte de en underlig lyd, der kom tættere på. Straks vendte de sig om. Nu fik de øje på en kugle, der trillede hen imod dem. ”Hvor kommer kuglen fra?” spurgte Lisa, som havde en ide om, at der godt kunne være andre til stede. Lisa kom til at tænke på. Var det Peter, der havde smidt vand i hovedet på hende, da hun var på vej op ad stigen? Eller var der andre på skibet? Lisa tog fat i kuglen og løftede den op. ”Kuglen vejer godt til,” sagde Lisa og lagde den tilbage.         

Om forfatteren 
Bjarne Larsen blev i 1978 uddannet børnehavepædagog og læste nogle år senere til tale-hørepædagog, hvor han bl.a. beskæftigede sig med sproglig opmærksomhed. I 1998 debuterede han med børnebogen Tåen i åen og andre børnerim, der blev efterfulgt af flere børnebøger samt en keramikbog og en kogebog, hvor læseren bl.a. får indblik i bygning af primitive ovne og tilberedning af mad over bål.
12,07  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages64
Publish date18 Oct 2021
Languagedan
ISBN print9788772378893
ISBN epub9788775752355