Strategisk bæredygtighed

Den nye ledelsesopgave

Bæredygtighed er blevet en megatrend. Det har skabt en hel industri, der garanterer forretningsmæssig succes, hvis blot bæredygtighed, ESG og verdensmål bliver koblet til forretningsstrategien. 

Et sådant løfte om succes er en voldsom forenkling af de komplekse udviklingstendenser, vi står overfor som verdenssamfund. For at mitigere risici forbundet med udviklingen, skal de gøre bæredygtige løsninger til en drivkraft for udvikling af den enkelte virksomhed, og herigennem bidrage til en bæredygtig samfundsudvikling og en bæredygtig økonomi. 

Her har virksomheder en unik mulighed og afgørende rolle. Ingen anden økonomisk kraft kan skalere, som virksomhederne kan, og ingen andre kan bringe den påkrævede innovations- forandrings- og eksekveringskraft i spil.  

Det udvider ledelsesopgaven. Bestyrelsen og direktionen skal definere, hvilke risici og handlemuligheder de vil prioritere i deres virksomhed og industri og investerer i den omstilling, innovation og skalering, der er påkrævet.  

I Strategisk Bæredygtighed deler tre af Danmarks mest erfarne erhvervsfolk inden for bæredygtighed deres indsigt i, hvordan man kan vurdere relevansen af bæredygtighed for en virksomhed, hvordan man kan skabe værdi for virksomheden med bæredygtighed, og hvilke nye opgaver, nye krav og nye kompetencebehov det skaber for de øverste beslutningstagere.  

Med baggrund i forfatternes fælles erfaringer i A.P. Møller-Mærsk er bogen rigt illustreret med cases fra Danmarks største og mest globale virksomhed. 
36,11  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages141
Publish date22 Sep 2021
Published byMagna
Languagedan
ISBN print9788797342008