Read sample
Read

Samtaler om Shakespeare

”Vi er tragiske væsner i den forstand, at vi lever i konflikter, som ikke kan ophæves, og fordi selv vores mest oplyste og civiliserede handlinger har uoverskuelige og potentielt ødelæggende konsekvenser. Det forstår man bedre, hvis man også anskuer vores liv og samfund gennem tragedien.” – fra forordet

I Samtaler om Shakespeare udfolder Rune Lykkeberg i dialog med ti Shakespeare-eksperter, -entusiaster og -praktikere den store dramatikers værk, hans greb om det enkelte menneskes konflikter og fællesskabets mekanismer. Centralt står spørgsmålet: Hvad kan vi med Shakespeare lære om politik som skuespil og teaterkunst som et rum, hvor vi udvider vores forståelse af os selv og hinanden? 

I et længere efterskrift reflekterer Lykkeberg over menneskets almagt og afmagt i en tid med klimakrise, finanskrise og autoritære lederes popularitet. Som han skriver: ”Man må forstå teatret, hvis man vil forstå magten. Og Shakespeares dramatik er det bedste teater om magten, vi har.” 

Samtaler med: Katrine Wiedemann · Niels Brunse · James Shapiro · Birgitte Hjort Sørensen · Kaare Dybvad · Christian Dahl · Emma Smith · Jens Jørn Spottag · Anne Middelboe Christensen · Elisa Kragerup

Rune Lykkeberg har studeret filosofi og litteraturvidenskab ved Københavns Universitet. Han har tidligere udgivet de anmelderroste titler Vesten mod Vesten (2020), Alle har ret (2012) og Kampen om sandhederne (2008) og har blandt andet modtaget Georg Brandes-prisen, Berlingske Journalisters Pris og Holbergmedaljen. Rune Lykkeberg er chefredaktør på Dagbladet Information.

Anmeldelser:
"Samtaler om Shakespeare belyser magtens dilemmaer i hans mest kendte stykker." - ★★★★★ Bogvægten

"Ti stærke interviews om teater og magt." - Michael Bach Henriksen i Information

"Rune Lykkebergs interviews med ti begavede Shakespeare-kyndige mennesker forekommer uhyre veltimet" ★★★★★ - CPHCulture
17,44  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages192
Publish date05 Nov 2021
Languagedan
ISBN print9788793772564
ISBN epub9788793773929